Dijitalde Fark Yaratmak

#Verimlilik

‘’Kaybedenlerin Tarihi’’ isimli bir kitap yazacak olsam, muhtemelen büyük bölümünü, yeniliklere uyum sağlayamadığı için silinenlere ayırırdım. Bugünün kaybedenleri de ataları ile aynı makûs talihi yaşıyor çünkü, konfor alanından çıkmak kimileri için hâlâ riskli. Kurumlar bazında düşünürsek, günümüzün kazananları arasında, dijital dünyaya ayak uydurarak işlerini daha da ileriye taşıyanlar yer alıyor. Fark yaratanlar grubuna geç olmadan dahil olmak ve rekabet ortamında ayakta kalabilmek için gözden kaçırmamamız gereken bazı önemli noktalar var.

Görevimizi Bill'iyoruz

Kill Bill’i izlediyseniz, Uma Thurman’ın canlandırdığı baş karakterin elindeki şu meşhur listeyi bilirsiniz.

Tek başınıza çalışıyorsanız ve tek hedefiniz Bill’i yenmekse böyle bir liste sizin için kullanışlı olabilir. Ancak, onlarca çalışan ve alt edilmesi gereken yüzlerce Bill’in bulunduğu bir kurumda işlerinizi bu şekilde halledemezsiniz.

Böyle bir ortamda, iş kayıplarının önüne geçmek için görev yönetimi süreçlerini dijitale taşımalısınız. Dijital derken de işini WhatsApp’tan halledenleri kastetmiyorum elbette. Görev takibi, iletişim ve dosya aktarımı için kurumunuza ait bir sistemle, verimliliği artırmaya ihtiyacınız var. Kimine az, kimine çok işin düştüğü, geçmişte paylaşılan dosyaların boşlukta süzüldüğü, yapılan işlerin somut olarak analiz edilemediği yapılardan bu şekilde kurtulmak mümkün.

Yola Erken Çıkanlar, Arayı ‘’Hızla’’ Açıyor

Kurumlar, doğru dijital dönüşümle hız kazanıyor. Kemikleşmiş problemleri halının altına süpürenlerse mevcut rekabet ortamında, ateşli silahlara karşı kılıçla savaşanlara benziyor. Önemli bilgileri birimlerine anında ulaştıran, saha ve ofis çalışanlarını güçlü bir iletişim ağında buluşturan kurumlar, hedefe ulaşmak için yapılması gerekenleri birkaç adım önden takip ediyor.

Somut Verilerin Adaletine İhtiyacımız Var

Kişilerin göz kararı tebrik edilmesi, hantal sistemlerin yan ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Kendini patrona göstermek için bağırarak iş yapanla, sessizce canını dişine takanın ayırt edilmesi, somut verilerle mümkün olabiliyor. Şeffaflık ve hız, ölçülebilirlikle desteklendiğinde, çalışanların kendilerini değerli hissettiği bütüncül bir sistem meydana geliyor. 

Dijitalde fark yaratanlar, teknolojinin yardımıyla görev eşitliğini sağlarken ortaya çıkan raporlar neticesinde, liyakat temelli, adaletli ve sürdürülebilir bir yapı inşa edebilir.

Yeniliklere duyduğumuz ilgi ve konfor alanımızı terk etmek için gereken cesaretle, dijitalde fark yaratanların safına geçebiliriz.

Dies ist die Überschrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dies ist die Überschrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bugünlük benden bu kadar. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. O zamana kadar, kendinize iyi bakmayı ihmal etmeyin. 🙂


Alper