Dönüşüm Muhteşem Olacak Mı?

#İş Yaşamı #Verimlilik

Dijital dönüşümü gündemine alan kurumların önünde titizlikle yürütülmesi gereken bir süreç var. Bu durum, kimi zaman tedirginliklere yol açarken, göz korkutan unsurlar hedeflerin önünde bariyer hâline geliyor. Birçok kurum, mükemmel dönüşümü gerçekleştirerek tırtıl-kelebek hikâyesi yazmak isterken doğru ve yanlış kararlar alıyor. Bu yazımda sizlerle, dönüşüm muhteşem olacak’ diyebilmek için gerekli olan bazı temel bilgileri paylaşacağım.


Ne İçin Dönüşüyoruz?

  • Dijital dönüşüm, çağa uyum sağlamak ve ayakta kalabilmek için ciddi bir ihtiyaç. Çünkü, sürekli gelişen dünyada rekabetçi kalabilmek, yeni teknolojilere adapte olmakla mümkün hâle geliyor.
  • Yapılan işlerde ve kurum içi iletişimde yeni teknolojilerin kullanılması, mevcut yapıya hız kazandırarak verimliliği ve üretkenliği artırıyor.
  • İş kayıplarının ve olası karışıklıkların önüne geçilebilmesi, her açıdan tasarruf sağlıyor.
  • Teknoloji yardımıyla yapılabilen somut ve gerçekçi analizler, hedeflere yönelik doğru öngörüleri beraberinde getiriyor.
  • Mobil uygulama avantajı, kurumlara hareket kabiliyeti kazandırıyor. Saha ve ofis çalışanlarını birbirine bağlayarak her an, her yerden erişime imkân tanıyor.
  • Eski sistemde yoğun efor ve kaynak gerektiren işler özellikle bulut tabanlı hizmetlerle kolaylaşıyor.

Dies ist die Überschrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dies ist die Überschrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Doğru Dijital Dönüşüm Bütüncüldür

Doğru dijital dönüşüm için yalnızca mevcut sistemi dijitale aktarmak yeterli değildir. Bunun yerine, kurumun tüm yönlerini dönüşüme dahil etmek ve var olan duruma yönelik güçlü bir strateji oluşturmak gerekir. Atılacak doğru adımlarla, teknoloji satın alımlarından öte, çalışanların benimsediği bir değişim meydana getirilmelidir. Gerçekleştirilecek eğitim programını da kapsayan süreçle kişilerin değişimi sahiplenmesi sağlanabilir.

Kurumda yaşanan güçlü değişim neticesinde yeni yükler ve karışıklıklar doğabilir. Dönüşüm stratejisi belirlenirken bu gibi durumların üzerinde titizlikle durularak gerekli önlem alınmalıdır. Yeni sisteme yabancılık çekilmemesi için gerekli ortam sağlanmalıdır.

Doğru dijital dönüşümün yapı taşlarından biri de kurum kültürüdür. Teknoloji doğru kullanılarak, dönüşüm stratejisi başarılı bir şekilde uygulandığında tam bir verimlilik kültürü sağlanabilir. Kurumun bütün birimlerine yansıyan kurum kültürü, dijital dönüşümün tüm aşamalarında dikkate alınmalıdır.

”Dönüşüm muhteşem olacak” hedefiyle çıkılan yolda başarıya ulaşmak, doğru strateji ve bütüncül yaklaşımla mümkün.

Bugünlük benden bu kadar. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. O zamana kadar, kendinize iyi bakmayı ihmal etmeyin. 🙂


Alper